Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Träningskläder Basket

Redan från början handlade det om att vara först, att vara bäst och att vara vad andra bara kunde sträva efter att bli. Företaget Spalding grundades av en av Basebollens fösta stora stjärnor AG Spalding år 1876 och har länge varit en ledare för innovation och kvalitet inom kategorin sportartiklar. Från utvecklingen av den allra första basketbollen till de senaste tekniska lösningarna fortsätter Spalding en lång tradition av innovation.

Från år 1871 till 1876 vann A.G. Spalding 241 av de 301 basebollmatcher som han deltog i. I varje match spelade han med den egentillverkade boll som senare skulle bli den officiella bollen i den amerikanska basebollligan i hundra år i rad. 1877 lanserar Spalding den amerikanska ligans första officiella basebollhandske. 1894 tillverkas på uppdrag av basketens uppfinnare den allra första basketbollen någonsin.

På den vägen har Spalding fortsatt i snart ett och ett halvt århundrade med att tillverka och utveckla bollar och andra tillbehör inom allt från amerikansk fotboll till golf och vollyboll. Spalding har även varit delaktiga i globala spridandet av amerikanska sporter som baseball, basket och amerikansk fotboll. Spalding är än idag officiell leverantör av bollar till världens ledande basket liga, NBA.

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.
 

Snabb leverans

Vi ligger inte på latsidan - från oss kan du räkna med att få dina varor snabbt, precis som det ska vara!

 

Säkra betalningar

Med våra samarbetspartners kan du känna dig trygg. Vi jobbar bara med de bästa!

 

Fri frakt

Vi har fri frakt på allt, alltid - inga köpgränser!

Fria returer

Är storleken fel eller vill du byta färg? Inga problem - vi har fria returer så du kan prova hemma i lugn och ro.